Dieren nemen over

Sinds onze soort moet thuisblijven, is het tijd om andere dieren kennis te laten maken met de mensenwereld.

In de verlaten straten van Llandudno, Noord Wales, heeft een kudde geiten het overgenomen van de mens. Op 27 maart hielden ze zich zelfs even aan de verplichte 1,5m afstand. Dit duurde echter niet lang.

 

Na jaren wachten, waren deze schapen in de wolken om McDonalds uit te proberen. Na alle ingangen te proberen, beseften ze dat het gesloten moest zijn en verlieten ze de parking.

Foto door Andrew Thomas
https://edition.cnn.com/2020/04/21/uk/sheep-mcdonalds-coronavirus-lockdown-intl-scli-gbr/index.html
Foto door Andrew Thomas
https://edition.cnn.com/2020/04/21/uk/sheep-mcdonalds-coronavirus-lockdown-intl-scli-gbr/index.html

 

Ondertussen proberen een koppel ganzen met hun kuikens een vliegtuig te nemen in Ben Gurion Airport, Israel, blij dat ze eens niet hun eigen vleugels moeten gebruiken. Ze merkten echter snel dat alle vliegtuigen gecancelled waren.

Bron: https://uk.news.yahoo.com/unafraid-virus-geese-defy-israeli-124108199.html
Bron: https://uk.news.yahoo.com/unafraid-virus-geese-defy-israeli-124108199.html

 

Enkele olifanten in Chana wilden gaan feesten maar konden geen enkel feestje vinden omdat alles in lockdown was. Ze besloten het heft in eigen slurf te nemen. In hun zoektocht passeerden ze een veld waar ze een paar vaten wijn vonden. Twee van hen dronken zoveel dat ze hun roes uitsliepen in een theeveld.

#FAKENEWS! (wél schattig): De foto's die volop gedeeld werden op het internet zijn innemend maar de quarantaine is niet de oorzaak van de guitige streken van onze geliefde dikhuiden. De aanwezigheid van olifanten is niet abnormaal in de Yunnan provincie. En of ze echt dronken werden? Waarschijnlijk niet. (Maar het is leuk om te denken van wel.)

 

De waterwegen in Venetië vonden eindelijk rust aangezien al het waterverkeer er zo goed als stil ligt. Het zeeleven begon aan een comeback. Hier zie je een kwal die een 'wandelingetje maakt' door de straten van Venetië. Om jaloers van te worden, niet?

Andrea Mangoni via REUTERS
https://time.com/5824807/jellyfish-in-venice/
Andrea Mangoni via REUTERS
https://time.com/5824807/jellyfish-in-venice/

 

De schildpadden kunnen eindelijk in alle rust hun eieren leggen op de verlaten stranden. Zo is er een Thailand het hoogste aantal nesten (en dus eieren) van de lederschildpad geteld in 20 jaar.

 

Niet zo'n goeie maanden voor onze soort, geweldige maanden voor andere fauna!

Over The Good News Room

Er is veel slecht nieuws in de wereld. Wij wilden een moment nemen om te focussen op de goeie dingen in het leven, want zelfs in de donkerste nacht zijn er sterren. ✨

Heb je zelf een leuk, positief verhaal? Vertel het ons! 

Neem contact op met

Tiensevest 100 3000 Leuven Belgium

[email protected]

www.prezly.com