Adem!

Scrollen door je sociale media, levert deze dagen al snel een of andere post van een zelfgenaamde guru op die predikt dat dit een ideale moment is om je drukke leven even op pauze te zetten. Het is helemaal aan jou om te beslissen wat nu het beste is voor jou. Maar weinig mensen kunnen ontkennen dat nu een ideale moment is om je hoofd dor het raam te steken en grote gulpen fris(sere) lucht te nemen.

Luchtkwaliteit is al heel dit millennium een belangrijk onderwerp. Er waren mensen die niet geloofden dat de mens er een impact op had. De afgelopen weken bewezen echter anders.

"Luchtkwaliteit is een belangrijke factor in het bepalen van onze levensduur."

In Indië, het meest lucht-vervuilde land ter wereld, is het verschil enorm. Hieronder zie je een foto -links, 3 november 2019 -rechts, 30 maart 2020.

Wat een verschil.

Bron: https://www.theguardian.com/environment/2020/apr/11/positively-alpine-disbelief-air-pollution-falls-lockdown-coronavirus
Bron: https://www.theguardian.com/environment/2020/apr/11/positively-alpine-disbelief-air-pollution-falls-lockdown-coronavirus

Inwoners van Pathankot, Punjab, ook in Indië, delen foto's van hun uitzicht van de Himalaya's. Voor de eerste keer in 30 jaar kunnen ze het gebergte aanschouwen met een afstand van 200km.

 

Het effect van de quarantaine is niet enkel zichtbaar in Indië. Over heel de wereld zien landen de verbetering van de luchtkwaliteit.

 

Exacte cijfers

Zoals iedereen kan zien, is onze luchtkwaliteit verbeterd. Het is echter moeilijk om deze verbetering in cijfers uit te drukken. Je hebt misschien enkele krantenkoppen gezien die stelden '40% minder luchtvervuiling', dit is echter niet helemaal juist. Over het algemeen is de hoeveelheid stikstofdioxide gedaald maar de hoeveelheid fijn stof is nog steeds (te) hoog.

"Misschien, als de crisis over is, zullen we meer thuiswerken, wat goed nieuws is voor onze luchtkwaliteit."

Over The Good News Room

Er is veel slecht nieuws in de wereld. Wij wilden een moment nemen om te focussen op de goeie dingen in het leven, want zelfs in de donkerste nacht zijn er sterren. ✨

Heb je zelf een leuk, positief verhaal? Vertel het ons! 

Neem contact op met

Tiensevest 100 3000 Leuven Belgium

[email protected]

www.prezly.com